Wie ben ik

Veerkrachtiger zelfbeeld

Ik ben benieuwd naar jouw verhaal!

Wie ben ik?

 

Mijn naam is Gerard van Dijk. Op jonge leeftijd betrokken geweest bij een ongeval. Het had een grote impact, naast een relatief onbezorgde jeugd met vertrouwen in de toekomst, waren er ook emoties als verwarring, verzet en frustratie. Langzaam ontdekte ik de herkomst en de behoefte achter deze emoties. Dat gaf mij de drive om me verder te ontwikkelen, nieuwsgierig te zijn in het "waarom", "hoe" en "wat" en deze te begrijpen.

* Waarom: waar komt je drive vandaan

* Hoe: welke stappen zijn er nodig

* Wat: doen wat ertoe doet

 

Door vele boeiende ontmoetingen met verschillende mensen, ontdekte ik dat het "onbekende" zoals een aandoening, handicap of overtuiging al snel als een beperking kan worden bestempeld. In essentie is die beperking vaak terecht, echter voor de consequenties in het dagelijks leven is dat nog maar de vraag. Door de invulling uit grote, maar vaak ook kleine, gebeurtenissen ontstaat een zelfbeeld die beperkingen oplegt door afwezigheid van andere/nieuwere referentiekaders.

 

Deze ontdekking gaf mij de drive om mij te specialiseren in het onderwerp "zelfbeeld" en hoe je daar meer "veerkracht" in kan ontwikkelen. Wat leidt tot meer zelfregie en persoonlijke ontwikkeling.

Naast de benodigde opleiding en ervaring heb ik de training WMO consulent bij de bestuursacademie Nederland gevolgd. Dit om mensen vanuit de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) als cliƫntondersteuner te kunnen begeleiden.